speaker-photo

Diana Milev Čavor

NVO Eko tim

Diana Milev Čavor, diplomirani ekonomista, radi kao program kordinator u NVO Eco-team od aprila 2019. godine.

Misija Eco-team-a jeste unapređenje stanja životne sredine te izgradnja budućnost u kojoj će ljudi  živjeti u harmoniji sa prirodom, čuvajući biološku raznovrsnost i osiguravajući  da upotreba prirodnih resursa bude održiva.

Milev Čavor je zadužena za kordinaciju i implementaciju projekata iz te oblasti, u cilju zaštite životne sredine, očuvanju prirodnih resursa.

Neki od projekata koje je kordinisala Diana su: „Energetskom tranzicijom ka ubrzanom razvoju privrede i životne sredine u Crnoj Gori”, podržan od strane Evropske klimatske fondacije, „Podrška kreiranju javne politike u cilju postizanja brže energetske tranzicije u Crnoj Gori”, podržan od strane Evropske klimatske fondacije, "Ka postizanju energetske tranzicije u Crnoj Gori" podržan od strane Evropa poslije uglja”, „Sprovođenje monitoringa javnih nabavki u oblasti zaštite životne sredine”, podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo kroz projekat Balkan Tender Watch finansiran od strane EU i dr.

Milev Čavor je takođe bila kordnator projekta NVO Green home u periodu od maja 2016. do marta 2019. Član je više nacionalnih savjeta i radnih grupa. Autor je više radova na polju zaštite životne sredine.

14:00 15:30

Dan 2 Subota, 03. Jun

Regioni uglja u tranziciji– Da li tranzicija može biti pravedna za sve?

Panel 4