speaker-photo

Irena Radović

izvršna direktorica IRF

Irena Radović je izuzetan profesionalac u oblasti održivih finansija i društveno odgovornog poslovanja. Stupajući na poziciju izvršne direktorice Investiciono razvojnog fonda (IRF) Crne Gore, ušla je u istoriju kao prva žena na čelu nacionalne razvojne finansijske institucije. Njena impresivna karijera obuhvata više od 20 godina radnog iskustva u oblasti bankarstva, finansija i diplomatije. Takođe, obavljala je nekoliko visokih funkcija - viceguvernerka Centralne banke Crne Gore, ambasadorka Crne Gore u Francuskoj i članica izvršnog odbora UNESCO-a.

G-đa Radović je posvećena uvođenju reformi koje vode ka održivoj budućnosti, što se ogleda u njenom članstvu u ključnim nacionalnim savjetima kao što su Savjet za konkurentnost i Savjet za održivi razvoj. Takođe, član je Odbora direktora Privredne komore Crne Gore i nacionalnog Savjeta za privatizaciju.

Akademska dostignuća g-đe Radović su jednako impresivna, doktorirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, magistarske studije iz međunarodnih odnosa završila je na Kraljevskom koledžu Univerziteta Kembridž u Ujedinjenom Kraljevstvu dok je magistraturu ekonomskih nauka stekla na Konzorcijumu za istraživanja i obrazovanje u primijenjenoj ekonomiji. Pohađala je Ecole Nationale d’Administration koledž i All Souls koledž Univerziteta Oksford.

Među brojnim odlikovanjima g-đe Radović nalazi se Orden Legije časti u rangu viteza (Legion d'Honneur), koje joj je dodijeljeno 2022. godine, i tako postala prva žena u Crnoj Gori dobitnica ove prestižne nagrade. Takođe je dobitnica nagrade Ekonomsko osnaživanje žena koju dodjeljuje Nacionalno biznis udruženje/Unija poslodavaca Crne Gore kao i dobitnica Ordena Viteza reda Svetog Karla, najvećeg priznanja koje dodjeljuje Knjaževina Monako, ispred reda Grimaldi.

11:00 12:30

Dan 2 Subota, 03. Jun

Implementacija i finansiranje projekata u sektoru obnovljivih izvora energije

Panel 3