speaker-photo

Yann Guinard

Potpredsjednik Međunarodnog sektora EDF-a

Yann GUINARD je potpredsjednik Međunarodnog sektora EDF-a za sistem, mreže i razvoj skladištenja i sektorski menadžer za Centralnu i Istočnu Evropu.

Počevši kao Ministar inostranih poslova Francuske, prelazi u strateški konsalting, razvijajući 10-to godišnje iskustvo u poslovnoj strategiji i operativnom  unapređenju na polju vazduhoplovne i proizvodne industrije, vodeći zadatke i timove u nekoliko evropskih zemalja i Sjevernoj Americi.

  1. godine, Y Guinard se pridružio Industrijskoj službi Framatoma (tada poznatog kao AREVA), a 2013. godine imenovan je za Strateškog potpredsjednika i člana Izvršnog odbora Poslovne jedinice za nuklearno gorivo ( 1.5 milijardi eura prihod, 4000 zaposlenih), gdje je preuzeo odgovornost za optimizaciju globalnog industrijskog otiska, vodio restrukturiranje stranih aktivnosti sa lokalnim zainteresovanim stranama i bankama i upravljao ključnim M&A projektima.
  2. godine imenovan je za Generalnog direktora CERCA™, koja je dio Framatome kompanije, i svjetskog lidera za primjenu nuklearne tehnologije u nauci i medicini. Napravio je zaokret djelatnosti, uključujući razvoj baze klijenata, razvoj novog proizvoda, R&D svjetske klase i upravljao je višegodišnjim investicionim programom u cilju osiguranja dugoročne nabavke izvora neutron i medicinskih izotopa za istraživačke centre i pacijente širom svijeta.

Yann Guinard se pridružio Međunarodnom sektoru EDF-a u junu 2019 kao potpredsjednik za Strategiju i marketing.

Magistrirao je javnu upravu na Science-Po Pariz, magistar je poslovne administracije na ESCP Evrope i diplomirao je na Poslovnoj školi na Harvardu program za obrazovanje stručnih kadrova.

12:00 13:30

Dan 1 Petak, 02. jun

Odgovor na energetsku krizu u regionu i EU

Panel 1