speaker-photo

Erald Elezi

direktor za proizvodnju i trgovinu električnom energijom, KESH

Ja sam Erald Elezi, diplomirani konstrukcioni inženjer sa značajnim iskustvom u upravljanju i rukovođenju. Proteklih pet godina bio sam direktor državnih kompanija gdje sam brusio svoje vještine u strateškom donošenju odluka i operativnom upravljanju. Trenutno sam šef Službe za trgovinu i operacije u Elektroprivredi Albanije, gdje tokom proteklih godinu dana predvodim tim i nadgledam kritične zadatke.

Jedno od zapaženijih postignuća mog tima je uspješno upravljanje energetskom krizom koja se dogodila 2022. Pažljivim planiranjem i efektivnom realizacijom uspjeli smo da prevaziđemo izazove i obezbijedimo stabilno snabdijevanje naših potrošača. Ovo iskustvo je dalje ojačalo moje sposobnosti rješavanja problema i osnažilo posvećenost pronalaženju inovativnih rješenja u energetskom sektoru.

Strast za postizanjem izvrsnosti i nagon za konstantnim usavršavanjem opredjeljuju me za postizanje pozitivnih uticaja u industriji. Nastojim da spregnem tehničku ekspertizu, liderske vještine i industrijsko znanje koje posjedujem kako bih doprinio rastu i uspjehu kako Albanske Elektroprivrede tako i šireg energetskog sektora.

Uzbuđen sam zbog mogućnosti koje su pred nama i radujem se što ću iskoristiti svoje iskustvo i vještine za pokretanje pozitivnih promjena u oblasti energije i šire.

12:00 13:30

Dan 1 Petak, 02. jun

Odgovor na energetsku krizu u regionu i EU

Panel 1