speaker-photo

Jasmina Trhulj

Sekretarijat Energetske zajednice, rukovoditeljka sektora za električnu energiju

Jasmina Trhulj, diplomirani elektro inženjer energetike, zaposlena u Sekretarijatu Energetske Zajednice u Beču kao šefica Odjeljenja za električnu energiju. Svoju 24 godine dugu profesionalnu karijeru posvetila je razvoju tržište el. energije u skladu sa pravnim tekovinama EU. Njene trenutne odgovornosti obuhvataju aktivnosti na olakšavanju razvoja tržišta električne energije kod Ugovornih strana Energetske zajednice i integraciji istih na regionalnom i evropskom nivou.

Svoju karijeru u energetskom sektoru započela je kao asistentkinja za istraživanje i razvoj na Institutu Mihailo Pupin u Beogradu. Bila je odgovorna za razvoj softverskih aplikacija za pogon i upravljanje energetskim sistemom. Sedmogodišnje regulatorno iskustvo stekla je u Agenciji za energetiku Republike Srbije radeći na mjestu stručnjakinje za električnu energiju, odgovorne za razvoj i praćenje tržišta električne energije u Srbiji.

Od maja 2013. zaposlena je u Sekretarijatu energetske zajednie, inicijalno kao Stručnjak za tržište el. energije u Odjeljenju za električnu energiju. Pored zaduženja koje ima kao Šef odjeljenja ona je i rukovodilac projekta, koji se finansira iz EU sredstava, na povezivanju regionalnog tržišta el. energije na Zapadnom Balkanu.

Diplomirala je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Srbija. Autor je brojnih radova i članaka objavljenih i predstavljenih na domaćim i međunarodnim konferencijama.

12:00 13:30

Dan 1 Petak, 02. jun

Odgovor na energetsku krizu u regionu i EU

Panel 1